verslag PaZ van 1 oktober

Een sfeerimpressie door Caspar Lindeman

In het Diekhuus konden we weer van cultuur genieten. Zowel de vaste leden van de Reizende Dichters als gastsprekers lieten het publiek luisteren naar fraaie gedichten en boeiende verhalen. Met het thema Poëzie als Zeewind wisten de vele sprekers wel raad. De dichters, als vanouds geïnspireerd door de natuur, lieten zich ook gelden op het gebied van liefde, afscheid en alles wat er zo voorbijkomt in een mensenleven.
De sfeer varieerde van opgewekt en speels, tot weemoedig en herfstachtig of zelfs confronterend, als ons gedrag in relatie tot klimaatverandering ter sprake kwam. De kracht van het woord werd op deze middag helder en met creativiteit gepresenteerd.
Herman Maas introduceerde als gastheer met zijn persoonlijke inleidingen op een aangename wijze de enthousiaste deelnemers. Met enige moeite lukte het hem om hun spreektijd in de hand te houden. Woorden werden afgewisseld met muziek, er werd meegezongen en een glaasje gedronken. Kortom, de sfeer in de foyer was op deze zonnige zaterdagmiddag inspirerend, intiem en gezellig.


foto’s van Leendert Verkerke


Over Niels Snoek

Niels Snoek is de voorzitter/spin-in-het-web van De Reizende Dichters.

Reacties zijn gesloten.