Karin Roozemond

info@psychoqueeste.nl

biografie:
Karin Roozemond (1968) woont met haar kinderen en vriend op Goeree-Overflakkee. Haar passies zijn persoonlijke groei en zelfexpressie. Zij schrijft verhalen en gedichten, schildert en danst. Van kind af aan is zij dol op het strand van Ouddorp en op de zee. Bretagne, met zijn grillige kustlijn en woeste natuur, is een plaats van kracht en inspiratie voor haar.
Karin is werkzaam als psycholoog in haar praktijk te Middelharnis en hoort dagelijks levensverhalen van haar klanten. Deze verhalen inspireerden haar tot het schrijven van Familiefuik, een roman waarin de verborgen dynamiek van familiebanden een thema is.

inhoud van Familiefuik
Lorein wil maar een ding: kunst maken die mensen raakt. Om dat te kunnen doen ontvlucht ze haar behoudende thuismilieu om in Amsterdam naar de kunstacademie te gaan. Het valt Lorein echter zwaar zich te handhaven in de stad en een eigen schilderstijl te ontwikkelen. Een bevriende groep moderne heksen heeft bovendien eigen ideeën over hoe Lorein haar aangeboren sensitiviteit zou moeten gebruiken en maakt het haar onmogelijk om haar passie te verwezenlijken. Teleurgesteld verlaat Lorein Amsterdam en zoekt haar heil in het Frankrijk van de impressionisten waar ze bezield leert schilderen.
Weer thuis werkt ze een terugkerende droom uit in haar schilderijen. Dat roept de woede op van een schim uit de onderwereld die Lorein al een tijd lastig valt. De schim laat Lorein vallen waardoor ze in coma raakt. Terwijl ze in deze toestand in het ziekenhuis ligt, blikt zij terug op haar leven en komt op het spoor van een familiegeheim waar zij al haar hele leven door wordt beïnvloed. Ze vecht om niet gevangen te raken in de onderwereld. Haar herinneringen vormen een collage van gedachtekronkels, associaties en fantasieën. Het wordt haar duidelijk wat haar droom betekent, wie de schim is en waarom deze zo boos is en wat het belang is van de engel die haar vanaf haar kindertijd voorhoudt te kiezen voor haar schilderkunst.

In prachtige poëtische taal zet Karin Roozemond het leven van een sterke en gevoelige vrouw neer, die ontsnapt aan haar wortels en haar eigen leven kleurt met bijzondere ervaringen. Het verhaal bevat diepgang en humor in de juiste doseringen en neemt de lezer moeiteloos mee naar een andere wereld.
De uitgever: http://webshop.elikser.nl/familiefuik.html

 

Reisgeheim

Vanmorgen wekte de regen me, koud
zoog ik de druppels op als uitgedroogde grond
het verzadigde maar even
Ik word oud
De tijd sijpelt door me heen,
een rivier, zonder bron, zonder monding
Hij laat me niets dan gaten na
Zelfs mijn schip heb ik te leen
Gisteren waaide het harder dan vandaag
de zeilen zijn verkleurd van bruin naar rood
Het kompas wijst steevast naar mijn dromen,
Maar mijn einddoel blijft vaag
Misschien geeft de rivier haar geheim ooit prijs
als ik gestrand en vormloos achterblijf
en in het zand de naam van mijn verlangen schrijf
Aan het einde van mijn reis

Tijdlijn

Ik was de heks, verbannen door mijn bloed
geketend met pezen en genen, botten
vielen met een vloek en een zucht
in stilte at ik Eva’s appel
Ik ben de reiziger die haar hart
ontdekt na duizend doden
zwanger van het regenboogkind
dat achter het verdwijnpunt lonkt
Eens zal ik met Shiva dansen
in het violette schemerlicht,
kleedt mijn ziel zich als een vlinder,
die in vervoering bloemen kust

 

Reacties zijn gesloten.