De Reizende Dichters

Hier is het gezelschap vrijetijdsdichters te vinden die zich hebben verenigd in De Reizende Dichters. Ze komen enkele keren per jaar bij elkaar om te vergaderen en maandelijks om gedichten te bespreken en hun passie voor taal met elkaar te delen.
Op dit moment bestaat deze groep uit de volgende leden:  Anne Hanse, Anneke de Klerk, Catherine van Vliet-Saivres, Frouke Bienefelt, Jolanda Holleman, Marian Kortekaas en Niels Snoek.

deze foto is gemaakt door Kees van Rixoort bij het Streekmuseum in Sommelsdijk op 4-3-2017 (met Manouk van Eesteren) bij de opening van Dichten bij Dingen

deze foto is gemaakt bij De Overkant in Ouddorp op 23-10-2014 (achterste rij – staand: Fred, Els, Lowie, Niels, Aart, Catherine. zittend: Magda, Anne, Frouke, Jolanda, Marian.)

Als groep willen we poëzie op de kaart van Goeree-Overflakkee zetten; we willen elkaar stimuleren maar ook een platform zijn voor jong talent; we willen poëzieactiviteiten organiseren maar ook van ons laten horen op bestaande culturele evenementen.


Het collectief heeft verschillende vrijwilligers:

Cora de Boed – redactielid van o-o-go

Herman Maas – presentator van de gedichtenmiddagen (Literair Café / Poëzie als Zeewind)

Leendert Verkerke – fotograaf bij de gedichtenmiddagen

Kees van Rixoort – redacteur van ‘de overleden schrijvers’ en schrijver van artikelen over de activiteiten van de groep in EilandenNieuws

Reacties zijn gesloten.