persbericht o-o-go 51

in EilandenNieuws 23 juni 2020

Wereldwijd overvallen door het virus.

door Magda Haan
Onze vrijheid was beperkt door het virus Covid-19, we moesten zoveel mogelijk thuisblijven om onszelf en anderen te beschermen. Maar velen hebben helaas dierbaren verloren of werden zelf getroffen door het virus. Het was een bizarre tijd en nog steeds verkeren we in onzekerheid. Zodoende kan Poëzie als Zeewind op 4 juli niet plaatsvinden in de foyer van het Diekhuus. Er mogen maar 20 bezoekers naar binnen en dan hadden we veel bezoekers moeten teleurstellen. Hopelijk gaan we dat op 3 oktober inhalen. Maar het leven gaat weer een beetje zijn gang en is er een nieuwe uitgave van het tijdschrift o-o-go. De coverfoto is gemaakt door Wilma Schrier.
Logisch dat er in deze uitgave gedichten staan die met het virus te maken hebben. Dichters raken hierdoor geïnspireerd maar ook gedichten met een persoonlijk tintje door de leden van de Reizende Dichters.
Het voorwoord is geschreven door Cora de Boed. Verder vertelt Frank Mommersteeg over een bezoek aan het kamp Westerbork tijdens een vakantie in Drenthe in 1992 en Tino van Kampen over ijs en gladde ijzers.
o-o-go is een tijdschrift voor mensen die Nederlandse poëzie en proza willen lezen. Soms zullen de lezers worden verrast in Flakkees dialect (Ouwdurps of Plaets en wat daartussen ligt).
o-o-go is te koop in de boekwinkels Dekker / Van Esbroek in Middelharnis, Bruna in Ouddorp en bij Van der Boom in Sommelsdijk.
o-o-go verschijnt 4 keer per jaar en kost € 4,50 per nummer. Een jaarabonnement € 14,50; een buitenlandabonnement € 20,50.

in Groot Goeree-Overflakkee 23 juni 2020

Over Niels Snoek

Niels Snoek is de voorzitter/spin-in-het-web van De Reizende Dichters.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.