Open Podium Hellevoetsluis – 30 oktober

Programma Open Podium Hellevoetsluis!!Het Open Podium, het zeventiende, in de foyer van het Theater Twee Hondjes.
Het Open Podium Hellevoetsluis op zondag 30 oktober 2016 is er weer één die je niet mag missen. In de foyer van het ons theater zorgt Els Huurman weer voor een mooi programma met nogal wat artiesten die hun sporen al ruim verdiend hebben in het vak, maar ook wat “groentjes”. Vol passie willen zij het publiek laten zien en horen wat zij in petto hebben.
Het programma wordt geopend en afgesloten door Bert Blasé en Hans Trompert (en band). Zij treden later dit jaar op in ons Theater met een avondvullend programma en benutten het Open Podium om alvast een voorproefje te presenteren van een deel van de theatervoorstelling “Als de draak de kop opsteekt”. Op 1 december zal de totale voorstelling te zien zijn in de Twee Hondjes. Het betreft een muzikale reis bestaande uit verhalen en liedjes gebaseerd op de gelijknamige dichtbundel van Bert Blasé. Burgemeester Bert Blase is dus niet alleen burgervader van de gemeente Vlaardingen, maar hij schrijft ook regelmatig verhalen en gedichten. De gedichten die hij schrijft en voordraagt met muziek zijn poëtische gedachten over de essentie van het leven. Gevoelvol, speels en ontroerend. Dus een aanrader om hiernaar te komen luisteren!
Peter van der Stoep, dichter, komt ook weer optreden. Hij presenteert zijn nieuwe dichtbundel Leef!. Deze taalvirtuoos hoopt dat zijn teksten de wereld een stukje beter kunnen maken. Onder zijn eigen naam en de naam “Auteur op bestelling” timmert de schrijver aan de weg door te werken voor vele individuele opdrachtgevers. Tevens schrijft hij blogs en columns voor diverse media. Al meerdere malen heeft Peter zijn teksten opgevoerd in binnen en buitenland. Peter van der Stoep bracht de afgelopen jaren in eigen beheer twee dichtbundels uit: Het jaar door (2012) en Knipoog naar het leven (2013). De bundel Leef! is onderverdeeld in drie thema’s: Leven, liefde en dood. ,,Dat is een bewuste keuze geweest”, zegt Van der Stoep. ,,Het zijn alle drie universele thema’s. We hebben er allemaal mee te maken, of we willen of niet.” De bundel bevat een mix van meer serieuze en lichtere gedichten. Leef met Peter mee en kom luisteren!
Miep Hooghart uit Spijkenisse komt haar opwachting maken op het Open Podium Hellevoetsluis. Zij dicht al veel langer, maar de tijd is nu gekomen om er mee naar buiten te komen. Eerlijk poëzie uit het leven gegrepen. Het maakt je stil van binnen.
Kaj Elhorst, geboren Groninger, tegenwoordig woonachtig in Alphen aan den Rijn dicht met scherpte, humor en tederheid. Hij heeft al veel boeken geschreven in het genre van volksverhalen, jeugddetectives en politiek. De annalen van Gamor, een epische roman met vele lagen (2013) is zijn laatste boek.
Ook Stacey van Herk zal voor het eerst optreden op het Open Podium en haar werk als dichteres voordragen.
Ook zullen er enkele dichters optreden die meegedaan hebben met de gedichtenwedstrijd van Groot Hellevoet. Wie het zijn zal tijdens het Open Podium bekend worden gemaakt.
Angelo Cross zal zijn het publiek blij maken met zijn zang en muziek. Zijn belangrijkste motto is vooral blijven genieten en zijn publiek bereiken en raken. Dat blijft voorop staan. Angelo heeft door de jaren heen bij verschillende talentenjachten en wedstrijden laten zien dat hij veel in zijn mars heeft. In 2008 heeft hij zijn prachtige CD Friends uitgebracht met covers en zijn eigen nummer Lean on me. Dit laatste nummer zullen we zeker horen!
Johan Sikkes uit Hellevoetsluis zal ons verrassen als singer-songwriter!
De foyer is open vanaf 13:45 uur. De toegang is gratis. Om 16:20 uur is de voorstelling ten einde.

Over Niels Snoek

Niels Snoek is de voorzitter/spin-in-het-web van De Reizende Dichters.

Reageer