Open Podium Hellevoetsluis – 25 september

Een frisse start in het nieuwe seizoen van het Open Podium, de zestiende, in de foyer van het Theater Twee Hondjes.
Het Open Podium Hellevoetsluis op zondag 25 september 2016 is de eerste na het zomerreces en zit weer boordevol nieuwe gasten. Een prachtig begin van het nieuwe seizoen. Dat smaakt naar meer!
Els Huurman heeft voor deze uitvoering uiteraard weer gezorgd voor een mooi en afwisselend programma vol muziek, zang, gedichten en verhalen.
Lennart Daniel Arends treedt op als gitarist. Hij liet zich ooit inspireren door de Shadows, Dire Straits en Creedence Clearwater Revival. Dat was het sein om de akoestische gitaar om te wisselen voor een elektrische gitaar. Via allerlei samenwerkingsverbanden is hij uiteindelijk solo verder gegaan om zichzelf steeds verder te ontwikkelen. Hij speelt vooral eigen composities, maar ook hoor je wel af en toe variaties op bekende thema’s. Echt de moeite waard om dit live te horen en te zien.
Teus de Bruin zal onder zijn artiestennaam TeeBeeBrown & friend(s) optreden. Als singer-songwriter zal hij met zijn akoestische gitaar blues ten gehore brengen. Michel Tent ondersteunt hem met gitaar, mondharmonica en als backing vocal. Het zijn veelal Nederlandstalige teksten die hij zelf schrijft en ook wel noemt: Blues in je Moerstaal! Heel bijzonder om deze talentvolle muzikant aan te horen.
Patrick Rottier is een veelzijdig talent en is dorpsdichter in de Gemeente Sint-Gilles-Waas in België. Hij combineert muziek met indringende gedichten. Het is erg verrassend dat hij naar Hellevoetsluis afreist. Dat heeft Els weer goed voor elkaar.
Een Open Podium kan niet zonder dichters. Deze uitvoering van het Open Podium wordt ook weer luister bijgezet door Dick Voogd, de inmiddels bekende dichter uit het Westland, taalambassadeur, schrijver tussen de kassen. Met zijn positieve levensinstelling zal hij ons weer blij maken en verrassen met zijn zogenaamde Dickdichten.
In zijn kielzog, dus ook uit het Westland, komen Peter Pakvis en zijn vrouw Margriet Pakvis gedichtjes voordragen. Vruchtbare grond daar tussen de kassen!
Yvonne van der Laan heeft haar levenservaring en levenswijsheid vertolkt in beeldende kunst, maar ook in gedichten. Zij zal met haar gedichten een positief bewustzijn teweeg brengen en daagt toehoorders uit om meer contact te krijgen met zichzelf, met elkaar en met de wereld om hen heen. Ze zal bekende en ontroerende liedjes ten gehore brengen van Roos Blufpand en Guus Meeuwis. Maar ook is Ria Atsma Salij weer van de partij. Zij is bekend als schrijfster van verschillende boeken en is tevens kunstenares. Op dit Open Podium zal ze enkele van haar gedichten laten horen. Vakwerk van een vakvrouw!
Tenslotte is er ook een optreden Yvonne Gillissen. Zij is afkomstig uit Limburg maar woont sinds 1983 in Amsterdam. Ze werkt freelance landelijk als (trainings)actrice, toneelregisseur en schrijver van proza en drama. Sinds 1996 publiceert ze regelmatig in literaire tijdschriften en in bundels.
Haar boek Stadsstuipen & Buitendrift (2015) bevat een selectie van verhalen die zich afspelen in de stad of ergens buiten in een landelijke omgeving. Eind 2016 verschijnt Meisje van Methusalem, een verzameling van gepubliceerd en nieuw werk. Zij zal wat van haar werk laten horen in de vorm van boeiende verhalen. Beleef te stad met haar en laat het platteland over je heen komen!
Vanaf 13:45 uur is de zaal open. Het programma zal beginnen om 14:00 uur en duren tot ongeveer 16:15 uur. Toegang is gratis. Welkom op dit eerste Open Podium van het seizoen 2016/2017.

Over Niels Snoek

Niels Snoek is de voorzitter/spin-in-het-web van De Reizende Dichters.

Reageer