o-o-go 59

Van de redactie

De zomermaand juli is weer aangebroken en hopelijk zullen wij allemaal weer genieten van prachtige zonnige dagen met een temperatuur waar het goed toeven is in de eigen aangelegde tuin met daarin zorgvuldig uitgekozen aanplant, leuke potten gevuld met kleurige bloemen en zitjes om gezellig bijeen te zijn.
Of heeft u besloten niet thuis te blijven ergens in de zomermaanden juli en augustus, maar op vakantie te gaan in eigen land of ergens in het buitenland? Dan is de voorpret waarschijnlijk al vroeg begonnen dit jaar. Het kriebelde vast al een beetje binnen in uw lijf toen de uiteindelijke bestemming werd vastgelegd. Vaak wordt tegenwoordig eerst op internet gekeken hoe de omgeving is van de plaats waar u naartoe vertrekt. En is alles definitief dan kan een mooie landkaart ook een uitkomst zijn, om te zien welke leuke plaatsen er zijn in de omgeving en wat er te doen is als u geen reis met excursies boekt, maar het zelf ter plekke onderzoekt.
Het is altijd fijn om naar een vakantie toe te werken. Koffers openen en op de logeerkamer leggen. En iedere keer als er iets gekocht is bij de drogist of een nieuwe outfit, dat daar in te leggen. Keurig ingedeeld zodat er niets mis kan gaan.

Zomer is een tijd van korenbloemen en schoven op het land, de pluizen van een paardenbloem zien wegwaaien door de wind (Niels Snoek), vakantie is reizen en andere culturen snuiven (Catherine van Vliet-Saivres), wandelen over de Gulpenerberg in Zuid-Limburg over lange smalle kronkelpaden en treden van boomstammetjes (Jolanda Holleman), kamperen bij de boer met de caravan en precies weten wanneer de koeien worden gemolken (Sterre van Resum), een koffer die van het volgeladen karretje met koffers op het vliegveld af valt en opeens op straat ligt in de regen. “Mijn koffer, mijn leven, mijn basale bestaan.” (Anne Hanse). Gastschrijver Frank Mommersteeg verwoordt de Italiaanse stad Venetië, vol van liefde. “Ooit zullen we hier terugkomen met onze dromen, want dromen moet je in dit leven, anders leef je niet.” Helemaal mee eens, want er staan vast ook bij u, nog veel plekjes op aarde op uw wensenlijstje om eens te bezoeken.

Herman Maas heeft een verhaal geschreven over Johnny, een zondagskind in zijn geboortedorp in Zuid-Limburg en gastschrijver Tino van Kampen weet op verrassende wijze de taal van een baby weer te geven. Chapeau!
Veel plezier bij het lezen van o-o-go nummer 59.

Cora de Boed

Over Niels Snoek

Niels Snoek is de voorzitter/spin-in-het-web van De Reizende Dichters.

Reacties zijn gesloten.