o-o-go 57

Van de redactie

Het thema van de Poëzieweek 2022 die centraal staat van 27 januari tot en met 2 februari, is ‘Natuur’. En met de natuur in de breedste zin van het woord kun je alle kanten op. Dit nummer o-o-go 57 is dan ook geheel gewijd aan de natuur en kent een diversiteit van de bovenste plank. Leest u mee?

Heb een begin gemaakt met Bollen in de grond voordat de echte winter komt. De bloemen zijn al geboren voor je deze kunt zien.

De weidsheid van het land achter de dijk, waar je over kunt mijmeren als je er daadwerkelijk staat. Maar ook herinneringen in gedachten kunt ophalen als die er al zijn.

De winter kan ontroeren als er een wit tapijt is gevallen.

Een wandeling in de natuur maken is het hele jaar mogelijk, in alle seizoenen. Ook in de tijd van lockdowns om het Covid-19 virus tegen te gaan, zoals we die de laatste jaren hebben meegemaakt. Dan voel je je op zo’n moment echt vrij. Als je later dan thuiskomt heb je weer genoeg energie om door te gaan.

De opkomende zon die iets later de koperen lucht in al zijn glorie laat zien. Heerlijk beeld ‘s morgens vroeg!

Je ware natuur kun je ook ontdekken tijdens het schrijven van een gedicht of een verhaal. Ook dat kan nieuwe uitdagingen oproepen bij jezelf. Zulke momenten zijn zó waardevol!

Cora de Boed

Over Niels Snoek

Niels Snoek is de voorzitter/spin-in-het-web van De Reizende Dichters.

Reacties zijn gesloten.