o-o-go 56 – persbericht

Door Magda Haan

o-o-go 56 is uit!

De bomen regenen bladeren en verkleuren in herfsttinten. Bermen zijn weer gemaaid en de sloten schoon. Herfstlicht ligt als een gouden deken op de velden, dauw druppelt traag van de bomen. Het zorgt voor sprookjesachtige taferelen en geeft de poëet inspiratie voor de aankomende dag. Marias Velthuizen vertelt in deze editie over het veranderde landschap en hoe het eiland Goeree-Overflakkee is ontstaan.
Het covergedicht is ditmaal van Niels Snoek. Hij schrijft over een vogel in de regen en dieren die niet kunnen praten en luistert naar getik en een ondertoon. De moeite waard om deze editie aan te schaffen of cadeau te geven. Er zijn ook gedichten geschreven over klimaatverandering, een zee die verandert in een kolkende massa. Wind die als een partner om je heen plooit, een nieuwe dag en het verlangen naar minder asociaal gedrag en nog vele andere onderwerpen komen aan bod.

Deze uitgave is te koop in de boekwinkels Dekker/ Van Esbroek in Middelharnis, Bruna in Ouddorp en bij Van der Boom in Sommelsdijk. Een los nummer kost 4,50 euro. Een abonnement (4 nummers) 14,50. zie de website http://oogo.cultuurpleingo.nl/

in GGOF van 5 oktober

Over Niels Snoek

Niels Snoek is de voorzitter/spin-in-het-web van De Reizende Dichters.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.