o-o-go 51

Van de redactie

Onze vrijheid is ontnomen nadat we vanaf medio maart 2020 zoveel mogelijk thuis moesten blijven om het corona virus geen kans te geven zich verder te verspreiden. Het is gebleken dat velen van ons zich daar netjes aan hebben gehouden en nog houden om op anderhalve meter afstand van elkaar te blijven. Maar velen van ons hebben ook dierbaren verloren die ziek werden van het virus en daardoor overleden. Een droevige tijd waar niemand iets aan kan doen. Het onbekende virus is ons wereldwijd overvallen.
Door deze onzekere tijd is het ook niet mogelijk om Poëzie als Zeewind te organiseren, niet in april en ook niet in juli. Want er kunnen niet meer dan twintig gasten uitgenodigd worden in het Diekhuus bij de Reizende Dichters. Wel hebben de dichters aandacht voor dit onderwerp in dit nummer 51 van o-o-go. Dat kan ook niet anders, want het houdt ons allemaal bezig, al maandenlang.

Op het jubileumnummer 50 zijn vele positieve reacties binnengekomen bij de redactie en bij de dichters. Eén van de reacties willen wij u niet onthouden en daarom vermelden we deze, overigens erg leuke reactie van Paul Stark, pianist en mede oprichter van StarkLinneman. Dit ensemble treedt ook van tijd tot tijd op in het Diekhuus in Middelharnis en in andere plaatsen in ons land en in het buitenland.

Het gaat zo:
En wat een goed idee om jullie te laten inspireren door andere gedichten. Zoals je weet is het mijn stellige overtuiging dat een kunstwerk (of het nu een compositie, gedicht, schilderij etcetera is) eigenlijk altijd al heeft bestaan en ook altijd zal blijven bestaan. Wij als kunstenaars geven het vorm en brengen het naar de aarde. Wat is er dan mooier om een ‘andere versie’ ervan te maken? Het werpt een ander licht op dit kunstwerk alsof het dezelfde vonk heeft gehad, maar ontstaan op een andere plaats en/of ander tijdsgewricht. Heel fascinerend vind ik dat…

StarkLinneman laat zich zeker ook inspireren door de muziek van wereldbekende componisten en maakt ook eigen composities die wondermooi zijn om naar te luisteren. En wij? Wij maken woorden tot gedichten, verhalen en wat dies meer zij.

Cora de Boed

Over Niels Snoek

Niels Snoek is de voorzitter/spin-in-het-web van De Reizende Dichters.

Reacties zijn gesloten.