o-o-go 49 persbericht

o-o-go 49 van De Reizende Dichters.
Zou het morgen beter zijn dan vandaag?

door Magda Haan
‘De toekomst is nu’, dat is het thema van de Poëzieweek en de jaarlijkse Gedichtendag in Nederland en Vlaanderen eind januari 2020. Dit is ook het thema van veel gedichten van deze uitgave. Niemand weet wat de toekomst zal brengen en dat is misschien ook maar het beste. Natuurlijk mogen we dromen over ‘morgen’ en dromen over Tijdreizen om even een kijkje te nemen in de toekomst.
Verder in dit nummer een verhaal over een bijzondere bibliotheek door Kees van Rixoort en een interview van Cora de Boed met Wilma Schrier over hoe zij aan de coverfoto’s voor het jaar 2020 is gekomen. Frouke Bienefelt heeft zorggedragen voor het covergedicht.
Over Fred Hoogervorst is een In Memoriam te lezen, geschreven door Greta Lugtmeier en door haar uitgesproken tijdens zijn afscheid in de Exoduskerk te Sommelsdijk op maandag 2 december 2019.
Deze uitgave is na 26 januari bij verschillende boekwinkels te verkrijgen, maar ook tijdens ‘Poëzie als Zeewind’ op 25 januari 2020 in het Diekhuus te Middelharnis. Inloop 13.30 uur, aanvang 14.00 uur-16.15 uur. Geniet van de gedichten van de leden van De Reizende Dichters en 3 bijzondere Gastdichters en muziek van Trio CyJoLie (Lieve De Geest-Herelixka, harp, Jolien De Geest, dwarsfluit en Cynthia Stoel, harp)
In het laatste blok is er een open podium, wilt u ook een gedicht voordragen geef dat dan door aan de gastheer. De entree is gratis.
o-o-go is een tijdschrift voor mensen die Nederlandse poëzie en proza willen lezen. Soms zullen de lezers worden verrast in Flakkees dialect (Ouwdurps of Plaets en wat daartussen ligt).
o-o-go verschijnt 4 keer per jaar en kost € 4,50 per nummer. Een jaarabonnement € 14,50; een buitenlandabonnement € 20,50. Zie website: oogo.cultuurpleingo.nl


Het voorwoord van o-o-go 49 is te lezen op http://oogo.cultuurpleingo.nl/o-o-go-49/


Over Niels Snoek

Niels Snoek is de voorzitter/spin-in-het-web van De Reizende Dichters.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.