o-o-go 48

Van de redactie

Toen de toeristenstroom eenmaal op gang kwam op Goeree-Over-flakkee in de jaren zestig van de vorige eeuw, zeiden de Ouddorpers dat ze op hun dorp vaak ‘vreemden’ zagen. En daarmee bedoelden ze mensen die van ver kwamen om in Ouddorp aan de zee vakantie te vieren. Vandaag de dag is dat aantal toeristen gigantisch, tienduizenden komen tegelijk in de zomervakantie, waarvan steeds meer Belgen die zich bij de vele Duitsers voegen en natuurlijk bij landgenoten. En dat zijn allemaal ‘vreemde eenden in de bijt’ zoals dat zo mooi genoemd wordt.

Hebben we dat tijdens Poëzie als Zeewind nu ook? Allemaal vreemden, die gastdichters die in Het Diekhuus in Middelharnis optreden? Voor sommige mensen uit het publiek misschien wel, maar de ‘oude getrouwen’ waaronder de Reizende Dichters en ik, weten wel beter. Met alle gastdichters hebben we allemaal individueel contact op Facebook, Messenger en wat al niet meer op Social Media. Zo leer je langzamerhand elkaar kennen. Zeker als je iedere dag commentaar geeft op geschreven gedichten, nietwaar Ingo Audenaerd? Jij hebt met je dagelijkse gedichten mij door een moeilijke periode heen geholpen. Heb wat traantjes gelaten als ik die mooie, zalvende woorden van jou las. Zo gaat dat ook met Albert Prins, die wij tijdens eerdere bijeenkomsten ontmoetten. En, zij het in mindere mate, Jeroen den Harder, Addo Koning, John Roovers en Luc D’hertefelt. Woorden raken ons allemaal, hoe dan ook. Al deze gastdichters hebben er iets moois van gemaakt.

En natuurlijk in deze uitgave 48 van o-o-go kunt u weer lezen hoe de Reizende Dichters het er vanaf gebracht hebben met hun mooie gedichten. Jullie woorden raken ons hart evenzeer. Iedere keer weer. En dat is een groot goed, hoe je het ook doet. Natuur, liefde, de zon en de maan, dieren, mensenkennis en contacten in de samenleving. Het zijn allemaal onderwerpen waarover jullie zo mooi schrijven. Een genot om te lezen, ook deze keer weer. Geniet allemaal van de creaties die aan het papier zijn toevertrouwd!

Cora de Boed

Over Niels Snoek

Niels Snoek is de voorzitter/spin-in-het-web van De Reizende Dichters.

Reacties zijn gesloten.