o-o-go 41

Van de redactie

Tien jaar Reizende Dichters van Goeree-Overflakkee. Dichters en gastschrijvers hebben in die tijd veel meegemaakt, wat hen op de een of andere manier inspiratie heeft opgedaan om er iets over te schrijven. En kun je spreken van herinneringen aan mooie bijeenkomsten in Flakkeese dorpen, van Ouddorp tot aan Ooltgensplaat, of herinneringen aan de vele Literaire Cafés op verschillende locaties. Woorden, hoe dan ook, vrolijk en opbeurend of juist droevig en ontroerend, kunnen mensen beïnvloeden. Juist die verscheidenheid maakt het allemaal zo boeiend. Als tien dichters over een bepaald item gaan schrijven, zult u zien dat er vanuit tien verschillende invalshoeken over hetzelfde geschreven wordt. Dat is een gave!
In de groep van het dichterscollectief is in tien jaar tijd natuurlijk een verloop te zien. Sommige dichters zijn verhuisd of om andere redenen gestopt, maar zijn nu gastschrijvers op de website oogo.cultuurpleingo.nl De huidige dichters van het collectief zijn: Aart Dorsman, Anne Hanse, Catherine van Vliet-Saivres, Fred Hoogervorst, Frouke Bienefelt, Greta Lugtmeier, Jolanda Holleman, Lowie van Eck (Lauweris), Magda Haan, Marian Kortekaas, Mieke van den Tol en Niels Snoek. Op deze plaats willen we gedenken de dichters die ons zijn ontvallen door een ernstige ziekte: Toos Keuvelaar, René Mijnders en Corrie Venant. Van hen zijn in dit jubileumnummer van o-o-go ook gedichten opgenomen. Zij horen er immers bij, voor altijd. En hun woorden zullen we nooit vergeten, zo sterk, zo optimistisch! Creaties die een lach op ons gezicht toveren. Nog steeds! De redactie hoopt dat u geniet van dit jubileumnummer van o-o-go, nummer 41 in de reeks, te beginnen met een tekst van Jan van Os uit de Flakkeese Canon.
Jaap Peeman zal dit jaar voor alle vier de nummers een coverfoto maken. Deze eerste is al vast prachtig.
En nog een allerlaatste nieuwtje uit de redactiekoker: In oktober 2018 verschijnt Bladerboek 6 met de titel ‘Woorden overleven’.

Cora de Boed

Over Niels Snoek

Niels Snoek is de voorzitter/spin-in-het-web van De Reizende Dichters.

Reacties zijn gesloten.