o-o-go 38

Van de redactie

Altijd worstelen we met het leven. Hoe je je leven het beste leeft, hoe je de jaren ervaart, hoeveel jaren je gegund zijn. En wat het beste is wat je uit jaren haalt. Daarover gaan gedichten van De Reizende Dichters in dit nummer o-o-go 38. Frouke Bienefelt bijvoorbeeld begroet de biotoop in elk seizoen en plant voldoende hoop in het uitgestrooide zaad in de kiemkracht van de flora en de klanken van de fauna. Herinneringen, mooie momenten, die voorbij gingen. Dat beschrijft Mieke van den Tol. En naarmate je ouder wordt, ga je steeds meer nadenken van hoe het er vroeger aan toe ging, bij jou thuis, op je school en later op je werk of op een feestje. En tussen de hoge bomen bij iemands laatste rustplaats.

Van een heel ander kaliber: Marian Kortekaas heeft het over een schaatser die pas spijt krijgt, als hij een scheve schaats rijdt. Wat kunnen we toch allemaal spelen met woorden en dat in de juiste proporties gieten!

Kees van Rixoort heeft de redactie van het onderdeel ‘overleden schrijvers’ van de website oogo.cultuurpleingo.nl. Het aantal schrijvers dat daar nu te vinden is, is inmiddels de 30 gepasseerd. In dit nummer schrijft hij over zijn zoektocht.

En de lente, dat is ook zo’n dankbaar onderwerp. Daarover schrijven Marian Kortekaas, Mieke van den Tol en Greta Lugtmeier. En Mieke van den Tol kan het niet laten: Zij beschrijft de liefde en dat is ook onthuld door Niels Snoek en Fred Hoogervorst, beiden op verschillende wijzen in dit nummer.
Heb tenslotte nog een wens: Lees het allemaal met heel veel plezier!

Cora de Boed

Over Niels Snoek

Niels Snoek is de voorzitter/spin-in-het-web van De Reizende Dichters.

Reacties zijn gesloten.