o-o-go 36

Van de redactie

Gehecht aan mijn baasje
Dag beste mensen, ik ben een Kooikertje, een hondenras en ben erg aan mijn baasje gehecht, hij heet Herman Maas en hij zit daar! Hij vertelt me van alles, want ik kan heel goed luisteren! En ik brief het dan lekker door op zijn weblog! Woef!
Maar ik mag nu iets vertellen: Weten jullie dat hij een fototoestel bijna een huisdier noemt, zoals ik ben? Dat is, omdat het hem trouw bijstaat en waar hij ook aan gehecht is geraakt. Zie je nu wel, hij is er ook aan gehecht, net als aan mij! Samen beleven we van alles. Je legt met een fototoestel mooie dingen vast om later van te genieten of andere mensen blij te maken met een plaatje. Maar naar mijn mening zou mijn baasje met een beetje geduld nog veel betere foto’s kunnen maken, maar hij neemt niet de tijd om de gebruiksaanwijzing goed te lezen. Het fototoestel heeft zich bij het karakter van mijn baasje neergelegd. Echter, na jaren trouwe dienst weigerde hij. Het ging niet meer aan, wat mijn baasje ook deed. Einde verhaal zou je zeggen, maar even nog niet.
Die dag voelde mijn baasje zich een beetje dierenarts. Hij heeft het toestel laten inslapen en is nu overgestapt op een nieuw toestel. Samen zijn we de tuin in gelopen en hebben het oude toestel begraven onder de bloeiende en lekker ruikende lelietjes van dalen. Het klinkt misschien nuchter of zakelijk, maar we hebben beiden wél gevoel! En daarom hebben we er een hele ceremonie van gemaakt. Bijna evenals we vanmiddag doen: mijn baasje in het zonnetje zetten, want hij kan zo mooi vertellen en presenteren en ook opmerkingen plaatsen. Of opmerkingen ter harte worden genomen of niet, laten we in het midden. Het is feest! Dag lief baasje van mij, ik blijf je altijd trouw en blijf aan je gehecht! Wij lopen niet naar dure specialisten die ons in een hokje willen plaatsen. Nee, wij zoeken het gewoon in de natuur en accepteren hoe we zijn!
Cora de Boed

Over Niels Snoek

Niels Snoek is de voorzitter/spin-in-het-web van De Reizende Dichters.

Reageer