in Groot Goeree-Overflakkee 87

 In de krant van vorige week was de hele pagina met de vaste rubrieken TOF KIEKJE, FOTO VAN VROEGER en DE RUBRIEK VAN DE REIZENDE DICHTERS weggevallen.

Hierbij het bericht dat eigenlijk dus in de krant van vorige week had moeten staan:

Gastschrijvers bij Literair Café

Na de feestelijke festiviteiten van het 10-jarig bestaan organiseren de Reizende Dichters hun tweede literaire café van dit jaar op zaterdag 7 april van 14.00 uur tot 16.30 uur. Het thema is G.E.L.U.K.

Wij willen U kennis laten maken met een van de gastdichters: Marijke van Geest.
Zij is geboren in 1953 in een Westlands gezin met acht kinderen. Zij groeide tweetalig op en bracht een deel van haar jeugd in Duitsland door. Haar liefde voor poëzie ontstond rond haar vijftiende jaar. Schrijven werd een manier om haar gevoelens onder woorden te brengen. Zij laat zich inspireren door de natuur en door haar observaties van het leven. Haar gedichten weerspiegelen haar levensritme. In 2013 debuteerde zij met haar poëziebundel ‘Geestgrond’. Sindsdien is zij regelmatig te beluisteren op poëziepodia in de regio en ver daarbuiten. In 2015 was zij een van de oprichters van schrijverscollectief ‘Schrijvers tussen de Kassen’ waarin vijftig Westlandse schrijvers en dichters zich inmiddels verenigd hebben. In 2016 werd zij benoemd tot eerste Westlandse steekdichter en bracht zij haar tweede bundel ‘Gat in de straat’ uit. Haar derde bundel ‘Helemaal Goud’ verschijnt op 15 maart 2018 en bevat de gedichten die zij als streekdichter schreef.
Marijke van Geest laat U deze middag kennismaken met dit nieuwe boek.

Zingend ijs
Jouw stem trilt barsten
in mijn hart van ijs
de schotsen kruien
rond mijn ontblote ziel
met elke klank
zing jij mij weerloos
naar open water
dat in jouw armen drijft
jouw lied beklijft en
in de onderstroom zingt
liefde nu de boventoon
in mij
© Marijke van Geest

U bent welkom in wijkgebouw de Zwaluw in het Appartementencomplex “Den Hoogen Caemer” in Sommelsdijk. Inloop vanaf 13.30 uur, de entree is gratis.

Volgende week een nadere kennismaking met gastschrijver Rob Hilz.

Over Niels Snoek

Niels Snoek is de voorzitter/spin-in-het-web van De Reizende Dichters.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.