expositie 10 jaar Reizende Dichters

Persbericht

Expositie 10 jaar Reizende Dichters

De Reizende Dichters laten u genieten van poëzie en proza op vele manieren. In de afgelopen 10 jaar hebben ze veel activiteiten ondernomen. Een greep hieruit waarvan een en ander in een fotoreportage is te zien: de vele literaire cafés, bijdragen aan Boekenweken en voordragen in boekhandels. Organiseren van een Poëzieroute, poëzie op fietsknooppuntborden op Goeree-Overflakkee, Fairs en Agri-dagen, Afternoontea & Poëtry in samenwerking met Kunststichting Goedereede, de Goereese Kunstdagen, bijdragen aan Monumentendagen en de Kunstkijk, exposities in de Remonstrantse Kerk.
Ook van de samenwerkingsprojecten met het Watersnoodmuseum (gedichten bij objecten) en het Streekmuseum (‘dichten bij dingen’) worden voorbeelden geëxposeerd. Van het verbindingsproject Woord & Kunst, eiland van 1000 en 1 verhalen is een aantal banieren te zien. Dit project dat het voorjaar en zomer van 2016 over het eiland gereisd heeft met de opening in het Inspiratiecentrum Grevelingen is een samenwerkingsproject van Kunstplus en de Reizende Dichters. De vele uitgaven van hun tijdschrift o-o-go en de bladerboeken zijn in te zien op de boekentafel waar ook de bundels liggen van de leden van de Reizende Dichters. Het is eigenlijk teveel om op te noemen en daarom wordt u van harte uitgenodigd om deze expositie te bezichtigen.

De expositie wordt 7 januari feestelijk geopend om 15.00 uur in Remonstrantse Kerk en is te bezoeken tot 26 januari. Verder bent u welkom bij deze expositie na de kerkdienst op zondag (vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur), op verzoek (even aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont) en elke woensdagochtend van 10.00 – 12.00 uur.
Voorstraat 35 te Sommelsdijk.
Op sommige woensdagochtenden zullen de aanwezige dichters gedichten lezen rond 11 uur. Toegang gratis.
Meer informatie: www.oogo.cultuurpleingo.nl

Over Niels Snoek

Niels Snoek is de voorzitter/spin-in-het-web van De Reizende Dichters.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.