bij het overlijden van Harry Goosens

Vandaag ontving ik het bericht van overlijden van Harry Goosens.

Jarenlang was Harry betrokken bij De Reizende Dichters en deed hij de redactie over de overleden schrijvers van Goeree-Overflakkee.
Met zekere regelmaat bezocht ik Harry, ook toen het niet meer zo goed met hem ging. We reden dan een rondje over Schouwen via Schuddebeurs, Dreischor, Zonnemaire en Brouwershaven naar de vuurtoren van Burgh-Haamstede en weer terug naar Zierikzee naar de Cornelia. We praatten onderweg dan over van alles en nog wat: politiek, onze kinderen, de gebeurtenissen op Flakkee … Hij had een feilloos geheugen en kwam altijd terug op de dingen waar we een vorige keer over hadden gesproken. We dronken thee of chocolademelk, waarbij ik steevast zijn koekje kreeg en hij  mijn zakje suiker. Bij warm weer werd het een biertje (liefst 2), bijvoorbeeld bij de Heerenkeet. Ook wandelden we wel, maar het liefst wilde Harry een rondje rijden.
Een gevleugelde uitspraak van hem was ‘ik zit hier in een gestoffeerde gevangenis’. Ook zei hij altijd tegen mij ‘daar heb je hem weer’ wanneer ik weer eens ‘jeetje’ zei. En hoe ik mijn best ook deed om dat te vermijden, het floepte er toch bijna elke keer weer uit … Terug in de Cornelia aten we vaak nog een ijsje uit een kopje met een lepeltje.
We hadden het ook over doodgaan en hoe dan verder en dat het een opluchting zou zijn …
Wel, deze reis op aarde is nu volbracht.
In de beginjaren van onze vriendschap zwierven we over begraafplaatsen, Harry hield van begraafplaatsen en we keken naar de graven van de overleden schrijvers van Flakkee. Die wandelingen zal ik niet gauw vergeten.
Op de rouwkaart staat Psalm 23 genoemd: De Heer is mijn herder
Harry vond dat veel hem ontbrak. Ik hoop dat hij nu zal vinden: mij ontbreekt niets.

Niels Snoek

Over Niels Snoek

Niels Snoek is de voorzitter/spin-in-het-web van De Reizende Dichters.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.